Hädade vältimiseks tuleb kütteseadmeid õigel ajal hooldada

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tehnilise järelevalve amet tuletab meelde, et kütteseadmeid tuleb kontrollida ja hooldada enne igat kütteperioodi, et ära hoida võimalikke õnnetusi ning vältida kõrgeid küttekulusid. Hoolduse õigeaegne tegematajätmine, kütteseadme vale seadistamine ja valesti valitud kütus võivad põhjustada seadme efektiivsuse vähenemise ning selle kasutusea lühenemise. Hooldamata katla kasutamine võib kergemal juhul kaasa tuua rahalise kulutuse remondile, halvimal juhul lõppeda tulekahju ning vara hävimisega.

Kütteseadmeid paigaldades ja hooldades tuleb järgida kasutusjuhendit ning selles välja toodud hoolduse sagedust. Sõltuvalt seadme liigist võib hooldustöödel vaja minna ka spetsiaalseid vahendeid, mistõttu on vajalik kaasata pädev spetsialist.

Gaasiseadmega seotud korstna või lõõride hooldustöid võib teha ainult sellekohase kutsega spetsialist, andmed selliste spetsialistide kohta on kättesaadavad kutseregistrist. Gaasiveesoojendeid kasutavatel kodutarbijatel on soovitav paigaldada vingugaasiandur. Vingugaasiandur on seade, mis tuvastab gaasi olemasolu õhus ja edastab häiresignaali. Anduri omanik peab tagama selle korrashoiu ja toimimise. Vingugaasianduri paigaldamine muutub lähiajal kohustuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles