Juhtkiri. Aga põhjus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

On ütlematagi selge, et kui maja põleb, tuleb kogu jaks ja tähelepanu koondada selle kustutamisele. Ent kui tulekahju kustutamisega saadakse ühele poole, püütakse alati kindlaks teha ka põhjus, miks see tekkis. Vaid siis, kui asjaolud on klaarid, saab juhtunust midagi päriselt õppida.

Viljandi abilinnapeal Kalvi Märtinil on õigus, kui ta ütleb, et praegu tuleb otsustada, kuidas kunstmuruväljaku uuendamisega edasi minna. Ehitusega on tõepoolest kiire. Kuid kui too «tulekahju» on likvideeritud, tuleks välja selgitada ka see, kuidas ikkagi juhtus, et plats ehitati kümme aastat tagasi teistmoodi, kui on kõigis linnavalitsuse dokumentides kirjas. Toona soovis linn, et väljaku pinnas saaks tihendatud. Hiljuti tuli halva üllatusena ilmsiks, et see jäi mingitel asjaoludel siiski tegemata.

Loogiline oleks küsida, millised need asjaolud olid, ent vähemalt esimese hooga on linn abimeeri ütlemist mööda asunud seisukohale, et selline uurimine ei annaks midagi. Õppetunnina sõnastatakse tõdemus, et ehitusjärelevalvel on kaalukas roll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles