Maa alt tuli välja kümne aasta eest tegemata jäänud töö

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: linnavalitsus

Viljandi kunstmuruväljaku uuendamisel oli pool platsi juba uue katte saabumiseks ette valmistatud, kui ehitusfirma raske masin hakkas ootamatult vajuma. Selgus, et kümme aastat tagasi oli seal tegemata jäetud töö, mis paberite järgi oleks justkui tehtud.

Kummaliselt käituva pinnase tõttu otsustasid töömehed platsi keskpaigast üles kaevata ning avastasid, et seal pole keegi kunagi pinnast tihendanud. Siledaks lükatud mulla peale oli veetud lihtsalt mõni sentimeeter graniitsõelmeid ja sellele laotatud kunstmurukate. 

«Me ei ehitanudki väljaku pinnast,» teatas eile Sakalale ettevõtja Margus Pokinen, kes kümme aastat tagasi juhtis osaühingut Kuldvillak. Just see firma uuendas 2006. aasta sügisel ja 2007. aasta kevadel järveäärset kunstmuruväljakut ja pani sellele uue katte. «Alus jäi selline, nagu see enne oli, sest seda tööd meilt ei tellitudki,» ütles Pokinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles