Sotsiaalkomisjon algatas töötuskindlustuse seaduse muutmise eelnõu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandi büroo.
Töötukassa Viljandi büroo. Foto: Elmo Riig

Riigikogu sotsiaalkomisjon otsustas algatada töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega antakse töötajatele ja ametnikele koondamise korral õigus esitada töötukassale töötuskindlustushüvitise saamise avaldus.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk kõneles, et igal aastal kannatavad mõned inimesed seetõttu, et tööandja ei ole koondamise korral töötukassale esitanud avaldust kindlustushüvitise taotlemiseks. Juhul kui tööandja ei ole esitanud kindlustushüvitise taotlust töötukassale viie päeva jooksul alates töö- või teenistussuhte lõppemisest, antakse töötajatele ja ametnikele õigus see avaldus ise esitada.

Õiguskantsler Ülle Madise pöördus tänavu mais sotsiaalkomisjoni ja sotsiaalministeeriumi poole kirjaga, et lahendada olukord, kus kehtiv töötuskindlustuse seadus seab töötajale põhjendamatuid takistusi koondamise korral kindlustushüvitise saamiseks. Kehtiva seaduse kohaselt saab kindlustushüvitise maksmiseks avalduse esitada ainult tööandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles