«Söögivahetunni» võitjale helendab teler

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tervise arengu instituut kutsub kõiki kooliõpilasi loovtööde võistlusele «Söögivahetund», kuhu on oodatud nende ideed sellest, kuidas panna noored senisest enam köögivilju sööma.

«Joonistuste või videote tegemisel võiksid õpilased mõelda, milliseid muudatusi kool saaks või võiks teha, et köögiviljad oleksid kättesaadavad ja nendest valmistatud toidud isuäratavad ning maitsvad,» lausus instituudi projektijuht Käroliin Andrejeva. «Samuti tuleks mõelda, mis on need tegurid, mis paneksid õpilasi endid või nende kaasõpilasi senisest enam köögivilju sööma.»

Andrejevi sõnul teavad noored, et köögivilju tuleb süüa, kuid põnev on näha, mis lahendusi pakutakse, et see teadmine ellu viia.

Konkursil saavad osaleda õpilased I–XII klassini. Töid hinnatakse ja auhinnad antakse välja eraldi vanuserühmades:  I–IV klass, V–IX klass ning V–XII klass. Parimate töödega osalenud õpilastele on auhinnaks nutikellad ja raamatupoe kinkekaardid, parima video esitanud rühm saab LCD-teleri.

Sellist loovtööde võistlust korraldatakse kümnendat korda, et pöörata suuremat tähelepanu koolisööklatele ja tervislikule toitumisele koolis.

Eelmisel aastal, mil konkursi alateema oli «Disaini oma koolisöökla», osales 328 loovtööd. Nende peamine sõnum oli, et koolisöökla võiks olla lapsesõbralik, rõõmsates toonides, soe ja hubane koht, kus on meeleolu tekitataud erilahendustega.

Tööde esitamise tähtaeg on 21. oktoober, parimad tööd valib žürii välja 16. novembriks. Täpsem info on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles