Ettevõte kingib maakoolidele ja lasteaedadele helkureid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eesti suurim munatootja Dava Foods Estonia kingib septembris ohutu liiklemise tagamiseks ja helkuri kandmise tähtsuse teadvustamiseks Lõuna-Eesti maapiirkonna 11 koolile ja lasteaiale 1500 Eggo kaubamärgi helkurit. Viljandimaalt saavad helkurid Halliste ja Kirivere kool.

«Helkur on iseenesest väikene ja lihtne asi, millel on aga suur roll selles, et laste koolitee pimedal sügisajal turvalisem oleks,» ütles Dava Foods Estonia müügijuht Kalle Ribelus. Ta lisas, et koolid ja lasteaiad, millele Eggo helkurid kingitakse, asuvad maapiirkondades, sageli asulatest kilomeetreid eemal. Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri soovitusel valiti välja väiksemad maakoolid, mis paiknevad keskustest eemal ning kus laste koolitee võib kulgeda pimedatel teelõikudel.

Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel kiitis ettevõtet, sest see näitab hoolivust ning head soovi muuta liiklus lastele võimalikult turvaliseks. «Pimedal ajal sagenevad liiklusõnnetused jalakäijatega, kes jäävad sõidukijuhtidele märkamatuks. Helkurikandja on aga autojuhile nähtav isegi kuni 150 meetri kaugusele ning annab seega piisava ajavaru autojuhile hoog maha võtta ning jalakäijast ohutult mööduda,» selgitas ta. Politseimajor lisas, et helkurite suurema kättesaadavuse tagamine maakoolide õpilastele on seda tähtsam, et tihti kulgeb nende tee kodu ja kooli vahet tiheda liiklusvooga maanteedest möödudes ning sealgi, kus tänavavalgustust on hõredamalt.

Eggo helkuri saanud koolide sõnul on helkurid nende töötajate ja õpilaste seas väga oodatud. Näiteks korraldab Juhan Liivi nimelise Alatskivi keskkooli õpilasesindus igal aastal oktoobris helkurikampaaniat, et kõik õpilased oleksid ka pimedal ajal hästi märgatavad.

DAVA Foods Estonia on Eesti suurim munatootja, kes toodab päevas üle 250 000 muna. Ettevõttele kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles on 330 000 kana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles