Nutiabiline võimaldab lapsevanematel oma lapsi jälgida

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
nutiabiline
nutiabiline Foto: Erakogu

Telia Eesti meediasuhete juhi Raigo Neudorfi vahendatud teate kohaselt võimaldab peredele mõeldud nutirakendus M.ELU teiste funktsioonide hulgas kasutaja täpselt positsioneerida. Seega on see äsja alanud kooliaastal lapsevanematele väärt abiline.

Ühest küljest mängib äpp tähtsat rolli just lapsevanema südamerahu seisukohast. Nimelt saab lapsevanem M.ELU abil oma nutiseadme ekraanile kuvatavalt kaardilt täpselt näha, kus asuvad parasjagu tema lapsed.

M.ELU väljatöötamisel lähtuti tulevaste kasutajate tagasisidest ning üks lapsevanemate peamisi ootusi oli seotud sellega, kas nende võsukesed on jõudnud õigeks ajaks kooli, trenni, huviringi või koju.

Hetkel on M.ELU aktiivseid kasutajaid üle 5000 ning just kooliaasta alguses on märkimisväärselt suurenenud äpi positsioneerimisfunktsiooni kasutamine.

Samas on asukoha määramine M.ELU puhul vaid üks funktsionaalsusi ning rakendus pakub hoopis rikkalikumaid võimalusi.

Näiteks näeb äpi abil ka seda, kui palju on iga pereliige oma nutiseadmega ära kasutanud igakuist mobiilse interneti mahtu. Nii on alati olemas täpne ülevaade erinevate pereliikmete kasutusaktiivsusest, mis omakorda aitab andmeside kasutust paremini planeerida. Samuti annab rakendus ülevaate sellest, milline on pereliikmete mobiilseadmete aku staatus (kui laetud seadme aku on) ja helina staatus (kas seadme helin on sees või väljas). Nii on muu hulgas võimalik saada infot selle kohta, miks pereliige parasjagu näiteks telefonile ei vasta.  

Et pere igapäevategemisi veelgi lihtsamaks ja mugavamaks muuta, pakub rakendus ka selliseid funktsioone nagu ühine ostunimekiri, kalender ja teadetetahvel.

Ostunimekirja saavad kõik pereliikmed lisada kodus vajaminevaid tooteid, misjärel saab kaupluses viibiv pereliige nutiseadme vahendusel meeldetuletuse, et nimekirjas on ostmist ootavat kaupa. Perekeskne kalender võimaldab talletada meeldetuletusi eelseisvate sündmuste, kohtumiste, trennide jms kohta ning kalendrisse kantavad uuendused on kohe näha kõigile pereliikmetele. Teadetetahvel on aga klassikaline jutunurk, kus kogu pere omavaheline suhtlus on kokku toodud ühte kohta.

Kõik eespool nimetatud M.ELU funktsioonid töötavad kõigi kohalike mobiilioperaatorite võrgus.

M.ELU äpp on saadaval nii Apple App Store’is kui Google Plays.

M.ELU äpis sisalduvad teenused:

ostunimekiri, mida kõik pereliikmed saavad oma nutitelefoni kaudu vaadata ja täiendada,

teadetetahvel, mida kõik pereliikmed saavad oma nutitelefoni kaudu vaadata ja täiendada,

sündmuste kalender, mida kõik pereliikmed saavad oma nutitelefoni kaudu vaadata ja täiendada,

positsioneerimine ja asukohtade teavitused,

ülevaade üksteise mobiilse internetimahu kasutamise kohta,

koduste Telia seadmete juhtimine: wifi sisse-välja lülitamine, telekanalite vahetamine ja vaadatavuse piiramine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles