Ärma tulevik selgub pärast presidendi ametiaja lõppu

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves langetab oma Mulgimaal asuva kodutalu Ärma edasise kasutuse kohta otsuse pärast ametiaja lõppu.

Sakala kirjutas eile, et peagi ametist lahkuval presidendil lasub kohustus tuleva aasta 1. jaanuarist alustada Ärmal avaliku turismitalu pidamist, sest kompleksi ülesehitamiseks kasutati eelmise kümnendi keskel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) vahendusel saadud 191 735 euro suurust toetust.

Kui riigipea peaks otsustama turismitalu pidamisest loobuda, tuleks talle kuuluval osaühingul Ermamaa suure tõenäosusega vähemalt osa toetusest EAS-ile tagasi maksta. Kui varem polnud riigipea avalike suhete nõunik Toomas Sildam ligi nädala vältel sellekohastele küsimustele vastanud, siis neljapäeva õhtul pärast uudise ilmumist Sakala digilehes teatas ta, et president otsustab talu tulevikuga seonduva pärast ametiaja lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles