Suure-Jaanis autasustatakse keskkonnauurimusi teinud õpilasi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani vallavalitsus
Suure-Jaani vallavalitsus Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Õpilaste uurimisvaldkonnad olid mitmekesised, ulatudes lindudest, taimedest ja pliitidest päikesekiirguse ning õhu ammoniaagisisalduse ja loomade arvu seosteni.

Täna ja homme tutvustavad Suure-Jaani gümnaasiumis GLOBE üleriigilise võistluse parimad õpilased oma keskkonnauurimistöid. Parimate autasustamine algab laupäeval, 17. septembril kell 12.

GLOBE programmi keskkonnauurimuste üleriigilisel võistlusel osalesid üldhariduskoolide V–XII klassi ja kutseõppeasutuste õpilased. Konkursse on Eesti korraldanud aastast 1999. Nende suurimad toetajad on haridus- ja teadusministeerium ning USA suursaatkond.

Eesti paistab GLOBE programmis ülemaailmselt silma suure keskkonnamõõtmiste hulgaga. Hiljuti tunnustas meid selle eest ka NASA.

GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit Environment) on ülemaailmne alg-, põhi- ja keskkooliõpilastele mõeldud uurimuslikku õpet ja praktilisi tegevusi pakkuv keskkonnasuunitlusega haridus- ja teadusprogramm, mille algatas 1994. aastal USA asepresident Al Gore ja mis käivitati «Maa päeva» üritusena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles