Ajaloolise maja praakkividega kaetud katus saab uueks

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunevast katusest kippusid kivid kõnniteele pudenema ja elanikud pidid trotsima lekkivat vihmavett, nüüd leiab see mure lahenduse.
Lagunevast katusest kippusid kivid kõnniteele pudenema ja elanikud pidid trotsima lekkivat vihmavett, nüüd leiab see mure lahenduse. Foto: Elmo Riig

Viljandis Lossi tänav 13 asuva muinsuskaitsealuse puumaja katus oli nii lagunenud, et kivid hakkasid kõnniteele pudenema. Nüüd saab katus uueks.

Linna kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman ütles, et kortermaja pärineb XVIII sajandist ning on eriti väärtuslik, seega on väga tervitatav, et korterite omanikud üksmeelele jõudsid ja katus vahetatakse.

«Maja on XIX sajandil ümber ehitatud ja ilmselt on ümberehitusi tehtud ka hilisemal ajal. Seal on palju säilinud originaaldetaile, aga katus on olnud väga õnnetus seisukorras päris mitu kümnendit,» rääkis Rauba. «1980. aastatel pandi uus katus, aga tegemist oli praakkivipartiiga. Samasugustega on Viljandis kaetud päris mitu hoonet, mistõttu katused tänaseni pudisevad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles