Sõidukijuhid näevad veebilehel andmeid kehtiva tervisetõendi kohta

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti e-teeninduse keskkond.
Maanteeameti e-teeninduse keskkond. Foto: maanteeamet

Nüüdsest on maanteeameti e-teeninduses võimalik näha mootorsõidukijuhi tervisetõendi andmeid.

Maanteeameti e-teeninduses kuvatakse liiklusregistrisse kantud ning tervisekontrolli tegija elektrooniliselt edastatud tervisetõendi info.

«Varem pidi autojuht paberil tervisetõendi pealt jälgima, millal see aegub, kuid nüüd on seda võimalik mugavalt ja kiirelt kontrollida maanteeameti e-teeninduses,» põhjendab maanteeameti eksamiosakonna peaspetsialist Rutt Riiberg teenuse vajalikkust.

Riibergi sõnul on tervisetõendi kehtivust tähtis jälgida, sest selle kehtivustähtaja ületamise korral peatub ka juhtimisõigus.

Tervisetõendi infot saab vaadata, kui logida sisse maanteeameti e-teenindusse aadressil https://eteenindus.mnt.ee/ ning valida avalehel või alamlehel «Juht» «Minu tervisetõendi andmed».

Mootorsõidukijuhi terviseseisund peab vastama esitatud nõuetele ja seda näitab tervisekontrolli tegija väljastatud tervisetõend. Kõikides kategooriates on tervisekontrolli tegemise õigus perearstil, töötervishoiuarstil ja liiklusmeditsiini komisjonil.

1. aprillist 2015 väljastavad arstid vaid e-tervisetõendeid. Selle saamiseks tuleb varem täita enda kohta tervisedeklaratsioon aadressil www.digilugu.ee ning seejärel pöörduda arsti poole. E-tervisetõend jõuab automaatselt liiklusregistrisse ning tervisetõendi esitamiseks ei pea maanteeametisse kohapeale minema. Enne 1. aprilli 2015 väljastatud paberil tervisetõendi saab esitada klienditeenindajale maanteeameti teenindusbüroos või arsti digiallkirjaga e-posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles