Juhtkiri. Toru kaks otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Valuoja viadukti Paalalinna-poolse otsa alt läbi ulatuv tunnel on Viljandis vähemal või rohkemal määral jutuainet pakkunud sellest peale, kui mõte 2009. aasta kohalike valimiste kampaanias välja käidi. Suurem sõnalahing peeti maha mäletatavasti 2013. aasta veebruaris ja märtsis, mil Loit Kivistiku tüüritav linnavalitsus tegi seni ainsaks jäänud katse objekt enam kui 200 000 euro eest valmis ehitada.

Ehkki toona kukkus plaan läbi puhtalt sellepärast, et osa koalitsiooni esindajaid ei viibinud volikogu istungil, serveerisid opositsioonilised sotsiaaldemokraadid juhtunut suure võiduna. Näiteks märkis sotside kohalik liider Randel Länts Sakala arvamusküljel, et projektis linna omaosaluseks märgitud 130 000 euro eest saaks remontida tervelt neli kilomeetrit kõnniteid. Ja need on meil teadupärast häbiväärses seisukorras.

Tõsi ta on: Viljandi rahakoti kõhnust arvestades tulebki kõik seda laadi investeerimisotsused asetada kaalule. Mis tahes arenduse kohta on paslik küsida, kas seda on ikka tingimata vaja ning kas sama summa eest ei peaks midagi targemat tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles