Linn ostab suure toru ja paneb laoplatsile seisma

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus peaks Valuoja viadukti Paalalinna-poolse otsa alt läbi minema kergliiklustee. Selle tarvis ostab linn tänavu ligi 60 000 euro eest terasdetailidest truubi.
Tulevikus peaks Valuoja viadukti Paalalinna-poolse otsa alt läbi minema kergliiklustee. Selle tarvis ostab linn tänavu ligi 60 000 euro eest terasdetailidest truubi. Foto: Marko Saarm

​Viljandi linnavalitsus kuulutas välja hanke, millega loodab sel sügisel soetada Valuoja viadukti alla kavandatava kergliiklustunneli metallist tugikonstruktsiooni. Samas on ette teada, et lähiaastatel see kasutust ei leia.

Tunneli rajamise mõte jõudis laiema avalikkuse ette juba 2009. aasta valimiskampaanias, mil sellekohase lubaduse käis oma trükises välja hilisem linnapea Loit Kivistik. Esimene katse idee ellu viia tehtigi tema eestvedamisel 2013. aasta veebruaris, mil linnavalitsus küsis volikogult luba kulutada rajatise ehitamiseks 127 599 eurot. Ühtlasi nägi eelnõu ette, et objekti tööde lõpuleviimiseks küsitakse 31 956 eurot toetust Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt ning kasutatakse riigilt poliitilise kokkuleppe tulemusena ehk niinimetatud katuserahana laekunud 60 000 eurot.

Ehkki plaanil oli koalitsioonierakondade esindajate põhimõtteline toetus, polnud mitut neist volikogu istungil ning eelnõu kukkus läbi. Sealtpeale pole järgmised linnavalitsused näinud võimalust rahanappuse tõttu tunneliga uuele katsele minna. Samas seisab 60 000 eurot riigi toetust endiselt linnakassas ning et sellest mitte ilma jääda, on tulnud igal aastal ajapikendust küsida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles