Noored ootavad kuni 1500-eurost netosissetulekut

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott.
Rahakott. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kaks kolmandikku Eesti noortest katab oma igapäevased kulutused enda teenitud töötasust ja rahaasjade planeerimisele pööravad 18–25-aastased üha enam tähelepanu, selgus SEB panga uuringust.

Uuringu tulemuste kohaselt töötab noortest 44 protsenti ja õpib 27 protsenti ning vaid viiendik teeb mõlemat paralleelselt. Täna teenib töötavatest noortest 42 protsenti üle 800 euro kuus kätte ja õppimise kõrvalt tööl käivatest noortest teenib sama palju 19 protsenti. Peaaegu iga teine 18–25-aastane ootab, et viie aasta pärast jääb tema igakuine netosissetulek vahemikku 800–1500 eurot.

Võrreldes möödunud aastaga on märgatavalt rohem neid noori, kes oma igakuiseid väljaminekuid planeerivad. Kui mullu tegi seda vaid iga viies noor, siis täna juba peaaegu iga kolmas noor ning 18–25-aastaste seas on neid, kes oma igakuiseid kulutusi üldse ei planeeri, vaid 12 protsenti.

74 protsenti noortest säästab osa oma igakuisest sissetulekust ja kaks kolmandikku neist teeb seda konkreetse eesmärgi nimel. Populaarseimad põhjused, milleks raha kogutakse, on kodulaenu sissemakse, reisimine ja mõni suurem ost.

Ootamatute kulutuste katmiseks pöördub üle poole 18–25-aastastest esmajärjekorras vanemate või sugulaste poole. Samas 10 protsenti kinnitab, et on võimelised ettenägematute väljaminekutega ise toime tulema, sest neil on selleks piisav rahaline tagavara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles