Anu Raud avas Toompeal näituse «Vabadus»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raud.
Anu Raud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Toompea lossi kunstisaalis ja riigikogu hoone teisel korrusel avati kolmapäeval Eesti silmapaistva tekstiilikunstniku Anu Raua isikunäitus «Vabadus».

Riigikogu aseesimehe Helir-Valdor Seedri sõnul on Anu Raua vaibad meisterlikult tehtud ja nendes on meie rahvuslikud jooned ilmekat esile toodud.

«See vaibanäitus toob Toompea lossi meeldiva koduse tunde, mille loob vaipade ilmekas kujundikeel ja rahvuslike motiivide oskuslikult ühendatud värvikirevus. Näitust vaadates püüavad pilku vaibad, millel on omapärase lahendusega kujutatud lõoke või vaimusilmas helisema pandud lõõtspill,» kõneles Seeder.

Seeder tõi esile, et Anu Raud on teinud palju avalikke ruume kaunistavaid teoseid, nende hulgas kaheksast vaibast koosneva seeria Tartu Jaani kirikule aastal 2007. Tal on olnud hulk isikunäitusi nii kodu- kui välismaal. Loomingulise tegevuse kõrval on kunstnik olnud sotsiaalselt aktiivne Heimtali koduloomuuseumi hoidja ja Heimtali rahvakunstilaada korraldajana. Heimtali muuseumi kogud ja hoone kinkis Anu Raud 2009. aastal suurejoonelise ja väärtusliku annetusena Eesti Rahva Muuseumile. Anu Rauale on antud Valgetähe III klassi teenetemärk kui rahvuslike kunstitraditsioonide heale hoidjale. 2013. aastal pälvis ta Rahvusmõtte auhinna.

Näituse Toompeal korraldab riigikogu kantselei koos kunstnike liiduga. Näitus on avatud 21. oktoobrini ja selle vaatamiseks tööpäevadel kella 10–16 on Toompea lossi sisenemiseks vaja esitada isikut tõendav dokument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles