Linn jätab kodanikelt saadud lisaraha reservi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linn hakkab kuu lõpus vastu võtma küll ligi poole miljoni euro suurust lisaeelarvet, kuid tänavu linlaste tulumaksust seni rohkem saadud 113 000 eurot jäetakse esialgu reservi.

«Võib juhtuda, et aasta lõpuks jääb see summa väiksemaks,» lausus Viljandi rahandusameti juht Marika Aaso. «Aga kui see kasvab, võib teha novembris veel ühe lisaeelarve või jätta aastavahetuse reservi.»

Esimese kaheksa kuuga on linn saanud töötavate kodanike tulumaksust 7,38 miljonit eurot ja seda on prognoositust 113 000 eurot enam. Kuude kaupa on raha linnakassasse tulnud väga ebaühtlaselt. Kui enamasti on eurosid laekunud kavandatust pisut enam, siis näiteks märtsis tuli arvatust 58 000 eurot vähem ja augustis oli miinuse suurus 14 000 eurot. Samal ajal laekus juunis eelarvesse 91 000 eurot enam, kui oli kavandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles