Karjääri kiireim maraton andis kulla

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinar Vaine teenis SEB Tallinna maratonil oma sportlaskarjääri teise Eesti täiskasvanute meistri medali. Autasustamistseremoonial oli tal võimalus kõrgeimal astmel triumfeerida aga esimest korda. Traditsiooniliselt tunnustati autasustamisel ka meistri juhendajat. Vaine treener on Ants Kuusik. Võitja kõrval seisavad hõbeda saanud Kaupo Sasmin ja pronksi teeninud Priit Lehismets.
Heinar Vaine teenis SEB Tallinna maratonil oma sportlaskarjääri teise Eesti täiskasvanute meistri medali. Autasustamistseremoonial oli tal võimalus kõrgeimal astmel triumfeerida aga esimest korda. Traditsiooniliselt tunnustati autasustamisel ka meistri juhendajat. Vaine treener on Ants Kuusik. Võitja kõrval seisavad hõbeda saanud Kaupo Sasmin ja pronksi teeninud Priit Lehismets. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pühapäeval asetleidnud SEB Tallinna maratoni lõpetas parima eestlasena Viljandimaa mees Heinar Vaine, kes ületas finišijoone üldkokkuvõttes neljandana uut isiklikku rekordit tähistava ajaga 2:23.18.

Baltimaade suurimal maratonijooksul võtsid meestest kolmikvõidu keenialased. Esikoha saavutas Bernard Kipsang Chumba ajaga 2:20.52. Neljandana lõpetanud Heinar Vainele andis isiklik rekordaeg teise Eesti maratonijooksu meistri tiitli. Eestlaste omavahelises medalijagamises pälvis hõbeda Kaupo Sasmin ajaga 2:31.42 ning pronksmedalimehena finišeerus Priit Lehismets ajaga 2:32.25.

Viljandi vastupidavusalade klubi Staier esindav ja Ants Kuusiku juhendamisel harjutav 23-aastane Heinar Vaine tundis suurt rõõmu nii isiklikust rekordist kui talle esimest korda kaela riputatud Eesti meistri kullast. Nagu ta ütles, pole see kuldmedal, mis talle kaks aastat tagasi sama võistluse hõbeda asemele lubati, kui konkurendi tulemus tühistati, veel temani jõudnud. «Nüüd on mul üks kuld vähemasti olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles