Viljandist võib saada Moldova linnale hüva nõu andja

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel Viljandi linnavalitsuse istungil otsustati esitada volikogule menetlemiseks eelnõu, mis näeb ette ühiste kavatsuste kokkuleppe sõlmimist Moldovas asuva Straseni linnaga. Selle taga on maavanema soov nõukogude aega kinni jäänud linna demokraatia suunas aidata. 

Viljandi avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et info tuli linnale maavalitsuse initsiatiivil. «Ühiste kavatsuste kokkulepe pole midagi väga hoomatavat, see väljendab pigem head tahet,» kirjeldas Kull volikogule saadetava eelnõu sisu.

Kuigi Viljandit ei seo Straseniga suurt midagi peale selle, et maavanem Erich Palm käis möödunud aastal seal külas, ei näe Kull põhjust jätta seda ettepanekut volikogu ette viimata, sest kui Moldovas asuv väike linn leiab tarvidust ja projektiraha, et ühe Eesti linnaga koostööd teha, oleks lepe selle aluseks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles