Justiitsministeerium kutsub esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaate

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärk
Kodanikujulguse aumärk Foto: just.ee

Justiitsministeerium kutsub inimesi üles esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaadiks tublisid inimesi, kes on aidanud ära hoida kuriteo, pidanud kinni kurjategija või toetanud kuriteo ohvrit. Kandidaate saab esitada 14. oktoobrini.

Justiitsminister Urmas Reinsalu
Justiitsminister Urmas Reinsalu Foto: Eero Vabamägi

«Vaprad on need inimesed, kes astuvad kurjategijatele vastu ja julgevad ohtlikus olukorras sekkuda. Kui keegi on hädas, ei tohi ühiskonna hoiak olla selline, et jäädakse passiivseks pealtvaatajaks. Kartma peavad kurjategijad, mitte ausad inimesed. Kutsun inimesi ka sel aastal esitama kandidaate, kes julgete tegude eest tunnustust väärivad,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu.

Eelmisel aastal said aumärgi 11 vaprat inimest, neist viis alaealist. Näiteks aitasid märgi saanud vägivalla ja röövimise ohvreid ja autoõnnetusse sattunuid.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja kuriteo ohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja 2004. aastast.

Aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteo ohvrit või aidanud muul moel suurendada teiste inimeste turvatunnet.

Ettepanekuid kodanikujulguse aumärkide kandidaatide kohta oodatakse posti teel märksõnaga «Kodanikujulguse aumärk» 14. oktoobriks justiitsministeeriumi aadressil Tõnismägi 5a, 15191 Tallinn või e-posti aadressil kart.repponen@just.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles