Väikepiimatootjad on saanud tarbijate annetustest toetust 60 000 eurot

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogutud rahaga abistatakse neid raskustes talunikke, kelle piimakarjas on vähem kui 40 lehma. Nende seast teeb valiku taluliit.
Kogutud rahaga abistatakse neid raskustes talunikke, kelle piimakarjas on vähem kui 40 lehma. Nende seast teeb valiku taluliit. Foto: Urmas Luik / Postimees

Alates 2015. aasta detsembrist on Rimi klientidel olnud võimalus annetada  iga Eestis toodetud Rimi piima ja Säästumarketi Alpenrose'i piimapaki ostu pealt kaks senti Eesti piimatootjatele. Praeguseks on toetust saanud 71 väikepiimatootjat. Tarbijate annetus jõuab talupidajateni tänu talupidajate keskliidu ja Rimi vahel sõlmitud koostöölepingule, mida nood otsustasid pikendada kuni aasta lõpuni.

«Nii madala hinnaga piim, nagu pakuvad mitmed Eesti jaekauplused, ei motiveeri mitte kuidagi väiketalupidajaid edasi pingutama ning oma tootmist arendama,» lausus Eestimaa talupidajate keskliidu nõukogu liige Kaul Nurm. «Tarbija võib piima madala hinna üle rõõmustada, kuid seda pingutust, mis teevad meie karjapidajad, ta kahjuks ei näe. Tahaksin tänada neid inimesi, kes on olnud nõus ostma kallimat piima ning annetama iga ostetud liitri pealt kaks senti Eesti väiketalupidajatele.»

Rimi Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul on alates kampaania algusest väga vähesed ostjad loobunud kahe sendi annetamisest, mis tähendab, et eestlastele läheb jätkusuutlik väiketalupidamine korda. «Oleme saanud väga palju positiivset tagasisidet nii klientidelt kui talupidajatelt, seega otsustasime jätkata kampaaniat aasta lõpuni,» lisas ta.

Kampaania ajal on inimestel võimalik Rimides ja Säästumarketites müügil oleva Rimi ja Alpenrose'i piima ostmisega annetada kaks senti väikestele piimatootjatele. Kui keegi soovib aga ikkagi madalamat piima hinda, tuleb sellest teavitada müüjat, kes saab annetuse arvelt maha võtta. Kogunenud summa kantakse kord kuus taluliidu kontole. Too suunab selle edasi raskustes olevatele piimatootjatest talupidajatele.

Kogutud rahaga abistatakse neid raskustes talunikke, kelle piimakarjas on vähem kui 40 lehma, ning nende seast teeb valiku taluliit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles