Õunauputus Viljandimaa aedades kipub iga-aastaseks

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennijaagu talu perenaine Ilvi Ardla ütles, et iga-aastasest õunauputusest on pigem mure ja peavalu. Tema kolmekuune kutsikas Upsik tunneb ubinatest suurt rõõmu.
Vennijaagu talu perenaine Ilvi Ardla ütles, et iga-aastasest õunauputusest on pigem mure ja peavalu. Tema kolmekuune kutsikas Upsik tunneb ubinatest suurt rõõmu. Foto: Elmo Riig

Paljud maakonna aiapidajad on hädas suure õunasaagiga. Viiratsi lähistel asuva Vennijaagu talu peremees Rein Ardla ütles, et tema vanad õunapuud kannavad igal aastal tublisti, aga viimasel ajal kipub suur saak olema alaline nuhtlus.

«Olen juba sada liitrit mahla teinud ja teen veel, aga paratamatult läheb suur osa kompostiks. Vanasti sai õunad viia kokkuostu, aga nüüd ei ole neid kuhugi panna. Annaks tasuta ära, kui keegi tahaks,» rääkis Ardla. 

Perenaine Ilvi Ardla lisas, et puudega on muret jah, need kipuvad saagi raskuse all murduma. Küll tunneb neist rõõmu kolmekuune kutsikas Upsik, kes õunte vahel kargab ja vahel ka mõne põske pistab. «Upsik aina jookseb ja hüppab, ikka ups-ups-ups – sealt ta oma nimegi on saanud,» rääkis perenaine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles