Juhtkiri. Las nad selgitavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kahes Viljandimaa vallas on valimiskogulane ära valitud. Ilma kära ja vaidlusteta. Eesti Vabariigi presidendi valimised ei puuduta omavalitsuste käekäiku otseselt kuidagi ja seetõttu oleks valijamehe paikapaneku üle tekkiv poleemika tühjast kohast tülliminek. Aga see ei tähenda, et niisugune oht ei varitse.

Esimene võimalik tülliminekukoht tekib siis, kui oma saadikurühma sees hakatakse arutama, kelle kandidatuuri toetada. Riigikogus Reformierakonna ja sotsidega juhtunu näitab, et kui ka omavahel kokkuleppele jõutakse, ei pruugi need tingimata pidada. Ning kui valimiskogusse mineja on selge, võib hõõrumisi tekkida, kui keegi üritab talle liiga jõuliselt selgeks teha, kelle poolt tuleb hääl anda. Valijamees on oma otsuses vaba.

Niisiis tasub volikogudele – eriti sellistele, kus on selgelt erinevad leerid – soovida külma pead, et asjatuid raginaid vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles