Repliik. Varandus koduaias

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Valdaru
Egon Valdaru Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Minu kodus ja paljudes teistes aedades on tänavu rikkalik õunasaak. See on varandus, mida tuleb hinnata ja täiel määral ära kasutada. Meie oleme õuntest juba mitu korda mahla teinud ning süüa vitsutame neid nii palju, kui jaksame. Õunasortide valik on suur, näiteks vanad head «Martsipan» ja «Liivi kuldrenett» on imemaitsvad.

Üldteada on, et õuntes on palju vitamiine ja nad mõjuvad hästi seedimisele. Asjatundjad rõhutavad, et õunte söömine langetab veresuhkrut, vererõhku ja halva kolesterooli taset.

Õunu soovitatakse süüa aeglaselt mäludes ja oma aia õunu kindlasti koos koorega, mis on väga kasulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles