Kiviringi loojad tegid linnale avalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviring rajati Viljandi lossimägedesse 20. augustil ning selle rajaja meelest võiks labürindist saada paik, kus noorpaarid käivad oma kooselu kinnitamas.
Kiviring rajati Viljandi lossimägedesse 20. augustil ning selle rajaja meelest võiks labürindist saada paik, kus noorpaarid käivad oma kooselu kinnitamas. Foto: Marko Saarm

Augusti keskel mandalafestivali ajal laoti Viljandi lossimägedesse Teisele Kirsimäele kivilabürint täiesti seaduslikult, kuid selle säilitamiseks on vaja linnavalitsuse luba. Suure tõenäosusega see ka antakse.

Reedel tegid mandalafestivali korraldajad linnavalitsusele avalduse, et kiviring võiks püsivalt sellesse kohta jääda. Festivali korraldajad lubavad ise hea seista selle eest, et labürint terviklikult säiliks.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul on kiviringiga seoses tekkinud juriidiline probleem ning kui seda ei lahendata, tuleks ligi 500 kivi lossimägedest kokku korjata ja festivalieelne seis taastada. «Korraldajad said loa avaliku ürituse korraldamiseks, aga mitte püsiva rajatise tegemiseks,» selgitas linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles