«Koolitantsule» tuleb rohkem truppe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve stuudio noored esitasid eelmisel aastal tantsu «Pänd». Eeloleval pühapäeval astuvad selle stuudio tantsijad üles kuue etteastega.
Eve stuudio noored esitasid eelmisel aastal tantsu «Pänd». Eeloleval pühapäeval astuvad selle stuudio tantsijad üles kuue etteastega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval leiab Ugalas aset tänavune «Koolitantsu» festivali Viljandimaa eelvoor, kus on kavas tunduvalt rohkem etteasteid kui möödunud aastal.

Kui mullu astus Viljandimaa tantsupäeval üles seitse truppi 21 tantsuga, siis sel aastal näitab festivalil oma oskusi 12 truppi, kes esitavad 27 kava.

Koolitantsu Viljandimaa korraldaja Anu Sööt avaldas heameelt selle üle, et pärast väiksema osavõtuga aastaid on festivalil osalejate arv suurenenud ning huvi selle ürituse vastu püsib.

«Vahepeal oli tunne, et Viljandimaa tantsupäev kuivab kokku, sest osalejaid jäi järjest vähemaks, aga sel aastal on tekkinud uus tõus,» rõõmustas ta.

Palju uusi truppe

Pühapäeval käib Ugala lavalt läbi 286 tantsijat, kellest 14 on poisid. Esitatakse viis lastetantsu, kuus vabatantsu, neli estraaditantsu, üks Eesti-teemaline tants, kuus show-tantsu ning viis tänavatantsu. Esindatud on kõik vanuseklassid peale mudilaste.
Tavapäraselt võtavad festivalist osa Viljandi suuremad stuudiod: Eve stuudio esitab kuus, CRJG Hebe viis, S-stuudio neli ning Face ühe tantsu.

Nende kõrval astub üles palju uuemaid tegijaid. Võhmas tegutsev trupp One Direction toob lavale kolm tantsu. Etteastega esinevad ka tantsustuudio Brilliance ning XLS, Dc2, Dc2+E2, E1, FC Bestra Tantsutüdrukud ja MiniTck — kõigi nende tegutsemiskohaks on märgitud Viljandi.

Tantse hindab žürii, kuhu kuuluvad Anu Vask, Marko Kiigajaan, Raido Mägi ja Enn Meiesaar. Festivali peakorraldaja on sel aastal Mihkel Ernits.

Kõik pääsevad saali

Anu Söödi kinnitust mööda kulgeb tantsupäev traditsioonilisel moel kahes osas koos vaheajaga. Et tantse on varasemast rohkem, tuleb pealtvaatajatel arvestada ka pikema etendusega, mis kestab kella 15—17.30.

Nii nagu eelmiselgi aastal, lastakse ka tänavu kõik tantsijad saali, et nad saaksid laval esinevatele konkurentidele kaasa elada. Väike saal jääb seekord ainult riietumiseks.

«Tantsijad paigutame tagumistesse ridadesse, et nad piletiga vaatajaid liikumisega ei häiriks. Nad saavad istuda ka vahekäigus ja treppidel,» lausus Anu Sööt. «Et austada esinejaid ja neid mitte segada, on lubatud saali siseneda ja sealt väljuda ainult tantsude vaheajal. Usun, et saame sõbralikult hakkama.»

Korraldaja pani lastele ja nende vanematele südamele, et tantsijad võtaksid teatrimajja kaasa nii vähe isiklikke asju kui võimalik.

«Lapsi on sel päeval majas väga palju ning Ugala tagaruumides riietudes võivad asjad suure sebimise käigus kaduma minna,» selgitas ta. «Mida vähem on asju, seda lihtsam on kõigi elu.»

Muidugi manitses korraldaja ka kõiki puhtust hoidma ja prügikaste tarvitama. Teatrimajas töötab kohvik, kuid tantsijad võivad joogipudeli ka kodust kaasa võtta.

Tavapäraselt on festivalil «Koolitantsu» nänni müügikoht ning maakondlikes voorudes käib truppe pildistamas Kuma Foto.

Aset leiab «Papyruse» joonistusvõistlus, millel valitakse üks parim, andekaim või fantaasiarikkaim töö. Võistluse teema on festivali hüüdlause «Mis lugu jutustad sina?».

FESTIVAL

«Koolitantsu» korraldatakse 17. korda.
• Festivali hüüdlause on «Mis lugu jutustad sina?». See lähtub kultuuripealinna Tallinna teemast «Mereäärsed lood».
• Maakondlikud eelvoorud on 27. jaanuarist 20. veebruarini.
• Finaal korraldatakse 2. ja 3. aprillil Tallinnas Nokia kontserdimajas.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles