Juhtkiri. Kolm kriisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

On üpris tähelepanuväärne, et lausa kolm vana erakonda peavad praegu raskustega rinda pistma. Eilse päeva üks tugevamaid tsitaate tuli Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimehelt Kadri Simsonilt, kes ütles, et erakond on usalduskriisis. Sellega viitas ta partei eelmise peasekretäri Priit Toobali allkirjastatud garantiikirjadele, mis hiljuti välja ilmusid. Ent sisekriisis on Keskerakond vaevelnud juba mõnda aega, sest erakonna juhi Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni leer on omavahel tõenäoliselt lõplikult tülli pööranud.

Seesmised ebakõlad valitsevad ka Reformierakonnas, sest osa oravaid näeksid presidendina meelsasti Siim Kallast, osa aga Marina Kaljuranda. On hõõrumisi ja solvumisi.

Isamaa ja Res Publica Liidu tulevik on olnud ebakindel juba ebaõnnestunud riigikogu valimistest alates. Viimase aja küsitlused on näidanud, et uutel valimistel tuleb parteil hoolitseda kõigepealt selle eest, et nad sootuks parlamendi ukse taha ei jääks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles