Mohamed Abdalla vastab Harri Juhani Aaltonenile

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilisõhtune jutuajamine Viljandi linnavolikogu aseesimehe Harri Juhani Aaltoneniga pani Mohamed Abdallat end Viljandis veidi ebamugavalt tundma, aga ta usub, et kui eestlased saavad teada, mis asjaoludel ta Eestisse tuli, suhtuvad nad temasse endise sõbralikkusega. «Pole oluline, mis rahvusest, nahavärvi või usutunnistusega inimene on, vaid see, kuidas ta käitub,» leiab ta.
Hilisõhtune jutuajamine Viljandi linnavolikogu aseesimehe Harri Juhani Aaltoneniga pani Mohamed Abdallat end Viljandis veidi ebamugavalt tundma, aga ta usub, et kui eestlased saavad teada, mis asjaoludel ta Eestisse tuli, suhtuvad nad temasse endise sõbralikkusega. «Pole oluline, mis rahvusest, nahavärvi või usutunnistusega inimene on, vaid see, kuidas ta käitub,» leiab ta. Foto: Elmo Riig

Mohamed Hassan Hussein Abdalla helistab minu lauatelefonile reede õhtul kell kuus, kõigest paar tundi pärast seda, kui Sakala ja Delfi on avaldanud loo kahe araablase ja Viljandi linnavolikogu esimehe Harri Juhani Aaltoneni vastuolulisest vestlusest hilisõhtusel tänaval.

Abdalla on üks nimetatud araablastest, uudises rääkinud iraaklase Mohamed Hassan Jabbari egiptlasest sõber. Ta on just lugenud Delfi kommentaare ja tema ingliskeelne jutt on telefonis küll kiire, kuid kurvatooniline.

«Me ei ole tulnud siia Eesti toetusi saama, me ei ela kuuse all,» räägib ta. «Ma tahan, et Viljandi inimesed teaksid, kes me oleme.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles