Kunagisest leerimajast saab ühistegevuse hoone

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Kulla leerimaja on ehitatud punastest tellistest historitsistlikus stiilis ja esindab just Viljandimaale ajalooliselt omast tellisarhitektuuri. Mullu tunnistati hoone kultuurimälestiseks.
Kunagine Kulla leerimaja on ehitatud punastest tellistest historitsistlikus stiilis ja esindab just Viljandimaale ajalooliselt omast tellisarhitektuuri. Mullu tunnistati hoone kultuurimälestiseks. Foto: Elmo Riig

Augusti keskel alustas osaühing Silindia Ehitus Kulla leerimaja renoveerimist. Sellest Halliste ja Abja vahele jäävast kultuurimälestisest saab ühistegevuse hoone, kus leiavad koha kogudus ja raamatukogu.

Esimene töö on aastate jooksul kogunenud kultuurikihi sortimine. «Mida on võimalik säilitada, see jääb alles; mille ajahammas on kõlbmatuks purenud, asendatakse uuega,» märkis Halliste vallavanem Ene Maaten. Lisaks on alustatud välja vajunud fassaadi taastamist.

Sortimisega on Ene Maateni sõnul tulnud välja ka mõned huvitavad esemed. Et need on Halliste koguduse vara ja ta polnud jõudnud omanikku neist veel teavitada, ei tahtnud ta leidudest täpsemalt rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles