Vili kipub märja tõttu toksiliseks muutuma

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehel on tänavu vihma tõttu saagikoristamine väga keeruline. Kui õnnestubki vihma kiuste vili põllult kätte saada, kipub see olema kehva kvaliteediga.
Põllumehel on tänavu vihma tõttu saagikoristamine väga keeruline. Kui õnnestubki vihma kiuste vili põllult kätte saada, kipub see olema kehva kvaliteediga. Foto: Marko Saarm

«Olukord on väga nutune, vanajumal nöögib tänavu kõvasti põllumeest,» ütles Viljandi suurima piimatootja, Kõo vallas tegutseva osaühingu Mangeni PM juht Meelis Venno.

«Viljavõtt läheb vihma tõttu väga vaevaliselt. Kui saad saagi kätte, on mõni talinisu partii suure niiskuse tõttu suisa toksiliseks muutunud,» rääkis ta.

Et Mangeni PM kasvatab nisu lehmasöödaks, valitakse kehvematest partiidest vähegi kõlblik välja, lisatakse savi ja kasutatakse see ikkagi ära. «Osta ma loomadele talinisu küll kusagilt ei julgeks, sest paljudel kasvatajatel on see suure niiskuse tõttu toksiline,» lisas Venno.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles