Paides arutatakse Viljandi bussijuhtide palgatõusu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Transpordi Ametiühing andis teada, et loodab täna Paides ATKO Grupiga peetavatel läbirääkimistel jõuda kokkuleppele Viljandi bussijuhtide paremate palga- ja töötingimuste osas.

Ametiühingu arvutuste kohaselt võib see tuua mõnede liinide bussijuhtidele kuni viieprotsendilise palgatõusu. “Arvestades üldist majanduslikku tausta, on see märgatav tulemus,” hindas Transpordi Ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson.

Ametiühingu Lõuna-Eesti koordinaator Aare Kübarsepp tõi aga olulisemana välja selle, et kollektiivlepingu tulemusena peaks suurenema bussijuhtide selgus ja kindlus oma palga osas, sest see on nüüd koos kõigi preemiate ja lisatasudega väga täpselt kokku lepitud ja paberil kirjas.

ATKO Grupi juhid pole “Sakalale” võimalikku palgatõusu ning kollektiivlepingu sõlmimist kommenteerinud.

“Enne läbirääkimisi oli olukord ettevõttes väga pingeline, paljud probleemid olid kuhjunud,” väitis Kübarsepp. “Siiski näib, et asjad hakkavad lahenema ja kui kõik läheb planeeritult, saame täna allkirjad, mis tõstavad Viljandis ATKO Gruppi kuuluvad bussijuhid palgatasemelt Tartu ja Pärnu kolleegide tasemele,” teatas ametiühingu esindaja.

Eile lõpetas Transpordi Ametiühing edukalt kollektiivlepingu läbirääkimised Tallinna Autobussikoondises ja üleeile Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondises. Ametiühingul on läbirääkimised pooleli veel viies ja kohe algamas kahes ettevõttes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles