Juhtkiri. Käed üleval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

See tundub ju igati loogiline, et kui mõni riigiamet võtab nõuks suured muudatused ellu viia, ütleb ka vastava valdkonna ministeerium sõna sekka. Enamgi: levinud arvamuse kohaselt on just riigilt tulevad signaalid ja suunised tihtipeale need, mis ümberkorraldusteks ajendi annavad.

Milline on olnud riigi, täpsemalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi roll maanteeameti reformikava vormumises, on avalikkusele teadmata. Võimalik, et asjaosalised isegi ei suuda seda igas aspektis tagantjärele määratleda. Küll aga on selge, et ministeeriumile peaks see plaan väga suurt huvi pakkuma, sest sel on ulatuslik mõju Eesti rahvale, see tähendab Eesti riigile. Riigil peaks olema selle asja kohta oma selge arvamus, olgu see siis heakskiitev või mahalaitev.

Kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil on maanteeameti kavatsuste kohta arvamus, siis vähemasti sedapuhku ta seda Sakalale ei öelnud. Paarile konkreetsele küsimusele tuli ümmargune vastus, mille põhisõnum on, et riigiametid on oma otsustes vabad ja vastutavad nende eest ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles