Tänu õnnerattale pääseb Viljandi järve rohkem kui 5000 angerjamaimu

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettekasvatatud angerjamaimud ostab Taavi Kobin Viiratsi angerjakasvandusest. Tõhusa panuse andis nende soetamiseks enneolematult menukaks osutunud loosiratas, millega kalandusentusiast on käinud laadalt laadale.
Ettekasvatatud angerjamaimud ostab Taavi Kobin Viiratsi angerjakasvandusest. Tõhusa panuse andis nende soetamiseks enneolematult menukaks osutunud loosiratas, millega kalandusentusiast on käinud laadalt laadale. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Eile õhtul lasti kalastus­entusiasti ja Kalastusparadiisi kaupluse omaniku Taavi Kobini eestvedamisel Viljandi järve rohkem kui 5300 angerjamaimu. Suve hakul oli sama seltskond päästnud vette ligikaudu 15 000 noort angerjat.

Taavi Kobini sõnutsi tahetakse lähiaastatel Viljandi järve asustada 50 000 angerjamaimu. Tänavuse hooaja plaan oli 10 000 ja see on juba kahekordselt ületatud.Võrtsjärve limnoloogiakeskuse teadlased on maimud märgistanud: kuulmeluule jääb värvaine ja nõnda on võimalik nende arengut tulevikus jälgida. 

Ummistas hansalaada peatänava

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles