Eestis on nüüd 100 000 mobiil-ID kasutajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart-ID kasutamiseks laadib kasutaja oma nutitelefoni rakenduste poest seadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku mobiil-ID või ID-kaardi abil.
Smart-ID kasutamiseks laadib kasutaja oma nutitelefoni rakenduste poest seadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku mobiil-ID või ID-kaardi abil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalavahetusel lisandus Eestisse 100 000. mobiil-ID teenuse kasutaja, mis tähendab, et nüüd kasutab iga 13. eestimaalane digitaalset isikutunnistust mobiiltelefonis.

Mobiil-ID-ks nimetatakse nutiseadme turvalist identifitseerimisvahendit, mis võimaldab teha hõlpsasti pangatoiminguid, kasutada erinevaid teenuskeskkondi ning digiallkirjastada dokumente.

Telekommunikatsiooni­ettevõtte Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on seitsme kuuga Eestisse lisandunud 25 000 mobiil-ID kasutajat, mida võib pidada tõeliseks rekordiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles