Minister ei poolda praeguse lastearstide süsteemi lõhkumist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Erik Prozes / Postimees

Arstiabi peab igale lapsele olema võimalikult hästi kättesaadav ning on tähtis, et lapsed ja nende vanemad saaksid end igal pool Eestis turvaliselt tunda, leiti täna sotsiaalministeeriumis olnud kohtumisel Eesti lastearstide seltsiga.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski teatas kohtumisel, et tema haigekassa ettepanekut koondada pediaatriline abi ainult nelja haiglasse ei poolda. Ta leidis, et kui mingi lahendus on hästi töötanud, siis ei tasu seda lammutada.

«Peame iga maakonda ja haiglat käsitlema vastavalt selle vajadustele ning otsuste tegemisel kaasama kõiki asjaosalisi, mitte ainult statistilisi tabeleid vaatama. Ei tohi tekitada olukorda, mis muudaks maakonnas töötavad lastearstid ebakindlaks ning tekitaks neis soovi sealt lahkuda,» kõneles Ossonovski.

Eesti lastearstide seltsi juht Ülle Einberg avaldas heameelt, et ministeerium neid selles küsimuses toetab ning lisaks tunnustas ministeeriumi esmatasandi arstiabi tugevdamisel tervisekeskuste rajamisega.

Lastearstid tegid ettepaneku proovida lahendust, kus esmatasandi tervisekeskuses töötaks perearstide kõrval üldpediaater. Selle ettepaneku kohaselt võiks saavutada olukorra, kus maakonnas oleks iga 5000 lapse kohta üks üldpediaater. Üheskoos leiti, et see eeldab pere- ja lastearsti rolli selgemat kokkuleppimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles