Juhtkiri. Pisi-Brexit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ütleme otse: Kõpu vallal on mitmel objektiivsel põhjusel selgelt mõistlikum ühineda Viljandi kui Suure-Jaani vallaga. Ei ole kahtlustki, et Viljandi on kõpulastele keskus, kus käiakse tööl, koolis ja poes. Sellest, kui palju Kõput praegu ühe ja teise piirkonnaga ühendab, räägivad muu hulgas tõigad, et nimetatud kahest kohast vaid ühte viib korralik tee ja sõidavad bussid.

Kõpu vallavolikogu liige, kes oma peas samasuguseid järeldusi teeb, saab tänasel volikogu istungil paraku valida üksnes halbade variantide vahel. Ta peab eirama kas oma või rahvahääletusel osalenute enamuse arvamust. Vallas vabatahtlikult korraldatud hääletusel ütles 200 inimesest 118, et eelistavad Suure-Jaaniga ühteheitmist. Järelikult on niisugusel liitumisel oma loogika. Tõsi, vähemalt Sakala toimetus ei suuda sellest läbi hammustada.

Rahvahääletuse korraldamist võinuks mõista juhul, kui vallajuhid olnuks pärast põhjalikku arutelu kahe võrdsena tunduva valiku vahel ning usaldanuks rahva otsust, milline see ka poleks olnud. Kõpus on aga asi teisiti ja nii ongi vallavalitsus eesotsas vallavanemaga teinud volikogule ettepaneku elanike arvamus kõrvale jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles