Vallavalitsus teeb volikogule ettepaneku rahva arvamust eirata (1)

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmeliikmeline Kõpu vallavolikogu otsustab täna, milliste naabritega ühinemisläbirääkimisi jätkata.
Seitsmeliikmeline Kõpu vallavolikogu otsustab täna, milliste naabritega ühinemisläbirääkimisi jätkata. Foto: Marko Saarm

Kõpu vallas esmaspäeval lõppenud rahvaküsitluses jäid peale need, kelle arvates peaks maakonna väikseim omavalitsus liituma tuleval aastal Suure-Jaani vallaga. Samal ajal leiab vallavalitsus eesotsas vallavanemaga, et ühinemisläbirääkimisi tuleks jätkata hoopis Viljandi vallaga.

Seni korraga kahtesid läbirääkimisi pidanud Kõpu vallajuhid palusid kodanikel rahvahääletusel öelda, kas nad eelistaks tulevikus elada Viljandi, Halliste, Kolga-Jaani, Tarvastu ja Kõpu vallast moodustuvas omavalitsuses või hoopis praegust Suure-Jaani, Kõo ja Kõpu valda ning Võhma linna kätkevas vallas.

Kõigil vähemalt 16-aastastel kõpulastel oli võimalik hääl anda läinud reedel mõisa härrastemajas peetud samateemalisel rahvakoosolekul ning pärast seda kolmel päeval kohalikus külastuskeskuses. 555 hääleõiguslikust elanikust võttis sedeli välja 201 ehk 36 protsenti. Täidetuna jõudis hääletuskasti 200 lipikut. Neist 118-l oli märgitud eelistusena Suure-Jaani ning 82-l Viljandi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles