Repliik. Oli ilus vihmane suvi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Marko Saarm / Sakala

Kel oli õnn puhata Eestimaal augustis, sai kogeda külluslikult vihma. Sekka muidugi ka suvist soojust ja päikesepaistet. Paadunud rannasõbrad vesise augusti üle ilmselt ei rõõmustanud, aga et inimene enamasti looduse vastu ei saa, võiks püüda ilmast – olgu, milline see on – alati head leida.

Nii oli august äärmiselt hea seenekuu. Näiteks korjasime kahekesi 18. augustil üle 16 kilo seeni. Pean siinkohal silmas puhast saaki, mis meile alles jäi. Kokku lugesime üle 30 seeneliigi. Oleks saanud rohkemgi, aga lõpus korjasime juba üsna valikuliselt. Mullu 14. augustil pidime suure otsimise järel leppima vaid nelja kilo ja isegi mitte kümne seeneliigiga. Eelmise aasta 2. septembril ei saanud kolme kilogi täis.

Meeldiva lisaüllatusena avastasin tänavu mitu suurt musta torbikseene leiukohta, kusjuures mullu ei leidnud ma neid sealt kandist ühtegi. Nüüd oli maa hea mitme ruutmeetri ulatuses seentest suisa must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles