Juhtkiri. Martsipanist malendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Poliitika ja male vahel leitakse olevat palju paralleele. Sageli tuuakse välja, et mõlemas tuleb sammud enne põhjalikult läbi mõelda, püüda teisel pool lauda istuva inimese pea sisse piiluda ning kombinatsioone ette näha.

Kui me eeldame, et suurem osa parlamenti välja jõudnud poliitikutest on mõttelaadilt malemängijad, siis on praegused presidendivalimised olnud neile tõeline maiuspala. Kuidas me praeguses olukorras käitume? Mida sepitsevad teised? Millised variandid on seni märkamata jäänud? Need on küsimused, millele poliittehnoloogid on saanud üha uuesti hambad sisse lüüa.

Seda, kas riigikogus võib täna märgata magamata nägusid ning kelle pingeline töö avaldub presidendivalimiste esimese ja teise vooru vahel sündivates radikaalsetes vangerdustes, näitab hiljemalt tänane hommik. Lehe valmimise ajal tundus niisugune variant vähetõenäoline, kuid lõplikult ei maksa midagi välistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles