Tarvastu gümnaasiumi tööõpetuse klass sai võimsa õhupuhasti

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Jaan Roht katsetab uut tolmukogumisssüsteemi.
Tarvastu gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Jaan Roht katsetab uut tolmukogumisssüsteemi. Foto: Elmo Riig

Selle nädala alguses paigaldati Mustla kooli imur ehk aspiratsioonisüsteem. Tarvastu gümnaasiumi tööõpetuse klass on pärast Kirivere kooli Viljandimaal teine õppeasutus, mis endale sellise süsteemi saab.

Kogu Eestis on niisuguseid tolmukogumissüsteeme ainult neljakümnes koolis, näiteks Tallinna ülikoolis. Tarvastu gümnaasiumisse paigaldas imuri osaühing Centest. Selle spetsialisti Tanel Tuisu sõnul paigaldati esimene säärane mehhanism Eestisse umbes seitse aastat tagasi. «Kindlasti peaks märkima, et selline tolmukogumisseade peaks olema iga kooli tööõpetusklassis. Muidu satub silmale nähtamatu, kuid tervisele väga ohtlik puidu peentolm õpilaste ja õpetaja hingamisteedesse ning võib tekitada raskeid tervisekahjustusi,» pani Tuisk inimestele südamele.

Ta lisas, et seadmed on küll üsna kallid, kuid on kindlaks tehtud, et need kulutused, mis on tehtud tervise hoidmiseks, on mitu korda väiksemad kui need, mis tehakse hiljem tervise parandamiseks. «Sama kehtib ka tolmu kohta tööõpetusklassides,» nentis Tanel Tuisk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles