Koolikoti sisu hind võib erineda peaaegu kuus korda

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.freepik.com

September on esimest korda kooli minejatele põnev aeg. Mõni laps põleb ootusärevuses, mõni nutab kurbusest, sest ees ootavad aastad võivad tunduda orjapõlvena. Kindlasti on kooliminek stressirohke vanematele, sest nemad peavad selle kinni maksma. Eriti keeruline olukord on peredel, kelle sissetulek on napp.

Sakala päris Viljandi Jakobsoni kooli esimese klassi klassijuhatajalt Aune Hanschmidtilt, mida ühel kooliteed alustaval lapsel vaja läheb, et siis poes uurida, kui palju need «tööriistad» maksma lähevad.

Asjade nimekiri on üleval ka Jakobsoni kooli kodulehel. Selle järgi vajab haridusteele asuja õpilaspäevikut, harilikke pliiatseid, värvipliiatseid, kahte 16-joonelist vihikut, ühte väikeste ruutudega vihikut, joonlauda, kustutuskummi, kääre, A4 suuruses värvilisi pabereid, A4 ja A3 suuruses joonistuspabereid, liimipulka, pastellkriite, guaššvärve, segamisalust, veetopsi ja kolme eri suuruses pintslit ning liikuvat aabitsat koos ladumistähtedega. Lisaks on vaja pilti õpilaspiletile, vahetusjalanõusid, spordiriietust (lühikest sisetundideks, pikka õuetundideks) ja ujumistunni vahendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles