Maakonna ainus muinastuli lõõmas Võrtsjärve kaldal

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 20.30, kui muinastuled kõikjal Eesti randades süüdati, oli veel üsna valge ning kaugelt vee pealt vaadates poleks lõke ilmselt kuigi hästi silma hakanud. Vähemalt Tarvastu poldril oli sealse tuletegemise korraldaja Raul Reelendi sõnul aga piisavalt pime, sest sääsed seisid grupis päikesel ees.

Poolteist tundi hiljem on Võrtsjärve äärde päikesest järele jäänud vaid kerge kuma loodekaares. Selle asemel pillub musta augustiöösse valgust, soojust ja sädemeid lõke.

Ehkki kella 22 paiku võib tule ümber kokku lugeda vähem kui paarkümmend inimest, käib neid õhtu jooksul sealt läbi tublisti rohkem. Autolaternate valged vihud lähenevad üksteise järel poldrile rajatud puhkealale, peatuvad, ja mõne aja pärast võib näha eemaldumas punaseid tagatulesid. Rahvas jutleb vaikselt omavahel ja sündmus on ilmselt sootuks teisest mastist, kui need suured piletiga kontserdid, mis mitmel pool mererannas toimuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles