Üks mees ähvardas pere sisse põletada, teine naisele nuga anda

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma elukaaslasi löönud mehed ähvardasid neid veelgi rängema vägivallaga. Foto on lavastatud.
Oma elukaaslasi löönud mehed ähvardasid neid veelgi rängema vägivallaga. Foto on lavastatud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi kohtumajas langetati kohtuotsused meestele, kes vägivallatsesid oma pereliikmetega. Kui üks neist pääses tingimisi karistusega, siis teine peab veetma mõne kuu trellide taga.

Kohtuotsuse kohaselt tungis 50-aastane Ain 2013. aastast kuni 2014. aasta 26. juunini oma kodus korduvalt kallale elukaaslasele, lõi teda ning kägistas kõrist. Samuti kägistas Ain ema kaitseks välja astunud alaealist poega, ähvardas oma pereliikmeid tappa ning maja koos nendega põlema panna.

«Arvestades Aini toimepandud vägivallategusid, oli alust karta ähvarduste täideviimist,» leidis kohus.

Nende tegude eest määras kohus varem karistamata Ainile kokkuleppemenetlusega kaheksakuulise vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja kestel toime uut kuritegu ning allub käitumiskontrollile. Samuti peab ta maksma riigile osade kaupa 228 eurot sundraha ja 72 eurot õigusabi tasu. Menetluskulud olid tegelikult küll märgatavalt suuremad, kuid kohus leidis, et kuna 271-eurost töövõimetuspensioni saav mees peab sellestki sissetulekust maksma iga kuu 160 lastele elatisrahaks, käiks kogu menetluskulu talle ilmselgelt üle jõu.

Erinevalt vabadusse jäänud Ainist peab samuti perevägivalla eest kohtu all olnud 32-aastane Imre mõnda aega päikest teiselt poolt trelle vaatama.

Kohtuotsusest nähtub, et tänavu veebruaris lõi ta oma elukaaslast rusikaga näkku, haaras tal kätega kaelast, kägistas teda ning hammustas vasakust õlast. Kümmekond päeva hiljem ähvardas mees aga elukaaslasele nuga anda.

Imre on samasuguste kuritegude eest karistatud juba varemgi. Muu hulgas kuuluvad tema registrisse kallaletungid rasedale naisele.

Kui eelmisel korral pääses ka Imre tingimisi, siis nüüd saatis kohus ta viieks kuuks vangi. Ka tema kriminaalmenetluse kulud jättis riik osaliselt enda kanda ja nii tuleb tal endal maksta 421 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles