Soomaa üleujutus kaob sentimeeter tunnis

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist pilti, nagu üleujutuse kõrghetkel Halliste jõe äärse Tõramaa puisniidu vaatetornist paistis, seal praegu enam näha ei saa.
Sellist pilti, nagu üleujutuse kõrghetkel Halliste jõe äärse Tõramaa puisniidu vaatetornist paistis, seal praegu enam näha ei saa. Foto: Aivar Ruukel/soomaa.com

Ehkki Sooma suvine suurvesi pole veel täiesti kadunud, alaneb see peaaegu silmanähtavalt. Riigi ilmateenistuse vaatlusandmete kohaselt oli täna kell 8 veetase Riisa vaatlusjaamas langenud viimase 24 tunni jooksul 21 sentimeetrit ehk peaaegu sentimeeter tunnis.

158 sentimeetrini küündiv veetase on Soomaa giidi Algis Martsoo Facebookis avaldatud andmete järgi samas veel piisavalt kõrge, et pista rinda 2004. aasta juuni-juuliuputuse kõrghetkega.

Kõige kõrgemal oli vesi esmaspäeval, mil Riisa mõõtejaamas ulatus see 228 sentimeetrini. Suvise üleujutuse kohta oli tänavune tavatult kõrge. Sel aastal on Soomaal olnud juba kolm suurvett, neist kõrgeim, veebruaris saabunud viies aastaaeg küündis Riisal tublisti üle kolme meetri.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles