Volikogu asejuhi käitumine tekitas tumedanahalistes viljandlastes küsimusi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Harri Juhani Aaltonen.
Pildil Harri Juhani Aaltonen. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lihtsa ingliskeelse küsimusega «What are you doing here?» («Mida te siin teete?») alanud vestlus Viljandi linnavolikogu aseesimehe Harri Juhani Aaltoneniga pani kahte tumeda nahaga viljandlast tundma, et poliitik pärib nende õhtuse tegevuse kohta aru just rassilise kuuluvuse pärast.

Kümne aasta eest Viljandisse kolinud Mohamed Hassan Jabbari jutu järgi oli ta koos 2011. aastast siin elava egiptlasest sõbraga teisipäeval kella 22 ajal kõndinud mööda Posti tänaval asuvast baarist Mulks, kui neile järgnes pikka kasvu mees, kelles ta tundis ära Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Viljandi linnavolikogu aseesimehe ja ettevõtja Harri Juhani Aaltoneni.

Turu tänaval pubi Suur Vend ees olevat Aaltonen Jabbarile ja tema kaaslasele järele jõudnud ning inglise keeles küsinud, kas ta võiks teada, mida nad siin teevad (inglise keeles: «May I know, what are you doing here?»). Kui Jabbar eesti keeles kostis, et ta elab siin, teatanud Aaltonen kergendatult: «Jumal tänatud!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles