Mitte ühtegi vastuhäält

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Markov

Neid olulisi isikuvalimisi, kus kandidaadile ei anta ühtegi vastuhäält, tuleb Viljandi linnavolikogus harva ette. Kui üldse. Üks selline leidis aset kaks päeva tagasi, mil 15 poolthäälega kinnitati volikogu uueks esimeheks reformierakondlasest ettevõtja Tiit Jürmann.

Ehkki otseselt ei rutanud opositsioonilised sotsiaaldemokraadid ja keskerakondlased reformierakondlase poolt hääletama, andsid valimiskastist välja pudenenud üheksa rikutud ja üks erapooletu sedel ridade vahelt märku, et Jürmannile soovitakse uues vastutusrikkas rollis edu ka teiselt poolt poliitilist rindejoont. Ja mis seal imestada: oli ta ju ise mõni päev varem ajalehe veergudel rõhutanud, et tahaks spiikrina olla ennekõike volikogu juht, mitte kitsalt koalitsiooni eestkõneleja. Nüüd on aeg ilusad sõnad teoks teha.

Hoolimata sellest, et Jürmann on volinikuna Viljandi juhtimises aastaid kaasa löönud, pole ta seni kohalikus poliitikas raskekahurväkke pürginud. Ikka on Tuulad, Arud, Kivibergid, Jentsid, Allikud, Läntsid ja Vahtrad eespool seisnud. Tema seevastu on pigem endale nime teinud puhastusfirma Pesuekspert muheda juhina. Sestap on nüüd nii mõnigi küsinud, kas silmapaistvalt sõbraliku ja tasakaaluka olemisega iseseisval mehel jagub piisavalt okkaid sundimaks kriitilistel hetkedel ülekäte minevaid volinikke tagasi hea tava ning kodukorrareeglite raamidesse. Kas ta pole mitte liiga hea?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles