Valmis Suure-Jaani kooli uus tegevuskoht

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Suure-Jaani vald avab 30. augustil kell 15 pidulikult Vastemõisa rahvamaja renoveeritud hoone.

Rekonstrueerimine võeti ette Suure-Jaani kooli Kildu tegevuskoha Vastemõisa kolimise tõttu. Hoonest, kus varem tegutsesid rahvamaja, raamatukogu, noortekeskus ja lasteaed, rekonstrueeriti pisut üle kolmandiku.

787 045 eurot maksma läinud töödega korrastati hoonest 1016 ruutmeetrit, lisaks hangiti 20 000 euro eest mööblit ja köögiseadmeid. Rekonstrueerimine puudutas suuremal või vähemal määral kõiki majas tegutsenud asutusi: Vastemõisa rahvamaja, raamatukogu, noortekeskust ja lasteaeda.

1. septembril alustab hoones uut õppeaastat Suure-Jaani kooli tegevuskoht, kus I–VI klassis õpib kokku 27 last. Esimeses klassis alustab seitse õpilast.

Suure-Jaani kandi hariduselu ulatub aastasse 1688. Ärksat vaimu on siin tänapäevalgi: 2005. aastal ühinesid neli omavalitsust üheks Suure-Jaani vallaks ja 2014. aastal asuti ümber korraldama valla koolivõrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles