Sõjapõgenike suhtes vaenu õhutanud ei jää tähelepanuta (1)

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis kogukonna «Sind on nähtud, Viljandis» lehest Facebookis. Postitajad saavad sinna kirjutada anonüümselt.
Kuvatõmmis kogukonna «Sind on nähtud, Viljandis» lehest Facebookis. Postitajad saavad sinna kirjutada anonüümselt. Foto: Kuvatõmmis

​Neljapäeval algas Facebooki kogukonnas «Sind on märgatud, Viljandis» sõjapõgenike saabumise üle arutelu, mis pälvis politsei tähelepanu. Politseinikud lubasid paar kommenteerijat üles otsida ja nendega vestelda, sest kommentaari sisu peeti vaenu õhutamiseks. 

Viljandi politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Leana Lemmingu väitel hoidis kohalik jaoskond postitusel silma peal ja eile õhtul kella neljaks oli politseijaoskonna tähelepanu tõmmanud paar postitust, mis ületasid sõnavabaduse piiri. Lemmingu sõnul võetakse kahe postitajaga ühendust, et nendega suhelda, ning alles siis otsustatakse, mis on järgmine samm. 

Veebikonstaabel Maarja Punak avaldas heameelt, et postituse kommentaariumis sõnavõtnute hulgas on ka neid, kes viha või pahameele õhutamist hukka mõistavad. Ta lisas, et rahulolematuse väljanäitamine turvalist keskkonda ja uut kodu ootavate põgenike vastu ei muuda riigi poliitilisi otsuseid. «Küll aga võib see kõik teha jäädavalt kahju niigi kannatuste kadalipu läbinud põgenikele.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles