Koolitulistamise kohtuotsus jäi jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohus otsustas eilse määrusega, et ei võta menetlusse koolitulistamise kriminaalasjas Tartu ringkonnakohtu otsusele esitatud kassatsioonkaebust. Seega jäävad jõusse maa- ja ringkonnakohtu otsus.

Kui maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus mõlemad pooled, siis riigikohtusse läks asjaga edasi vaid õpetaja tapnud Viljandi koolipoisi kaitsja, kes taotles alama astme kohtutes poisile määratud karistuse vähendamist ning ühtlasi vaidlustas poisi isa esindaja tsiviilhagide summad.

Viimati tuli süüasjas lahend märtsi lõpus, kui Tartu ringkonnakohus jättis suures osas muutmata koolitulistaja süüasjas maakohtus langetatud otsuse. Ringkonnakohus muutis maakohtu otsust vaid selles osas, millega mõisteti süüdistatava isalt välja nii menetluskulud kui tsiviilhagi läbivaatamisega seonduvad kulud ja kannatanutelt nende tsiviilhagi läbivaatamisega seonduvad kulud. Ringkonnakohus jättis menetluskulud süüdistatava enda kanda ja mõlemad tsiviilhagi läbivaatamisega seotud kulud riigi kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles