Paalalinna ja Jakobsoni kool vastuvoolu ujuda ei kavatse

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algavaks õppeaastaks on nelja vaheajaga töötavad Paalalinna ja Jakobsoni kool jäänud linna koolide hulgas vähemusse. Tõenäoliselt hakkavad aasta pärast nemadki tööle viie vaheajaga.
Algavaks õppeaastaks on nelja vaheajaga töötavad Paalalinna ja Jakobsoni kool jäänud linna koolide hulgas vähemusse. Tõenäoliselt hakkavad aasta pärast nemadki tööle viie vaheajaga. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Haridusministri otsus, et 2017/2018. õppeaastast on Eesti koolides riiklikult viis vaheaega senise nelja asemel, võib Viljandis tuua taas olukorra, kus kõik õpilased puhkavad koolitööst ühel ja samal ajal.

Minister Jürgen Ligi sõnul on viie vaheajaga süsteem end iseseisvalt sellele üle läinud koolides juba tõestanud ning tagasiside on peaaegu eranditult positiivne. Viljandis töötavad sel moel gümnaasium ja Kesklinna kool. Jakobsoni ja Paalalinna koolis on veel neli vaheaega, mis tähendab, et õpilased saavad küll varem suvevaheajale, kuid see-eest on puudu niinimetatud suusavaheaeg.

Kaks aastat tagasi andis siinne volikogu Kesklinna koolile õiguse katsetada lisavaheaega. Haridusministeeriumi otsusega läks viie vaheaja peale üle ka gümnaasium. Selline olukord tekitas eri koolide vahel ebakõla, sest Paalalinna, Jakobsoni ja Kaare kool jäid kindlaks endisele nelja vaheajaga süsteemile. Seni liikusid samas graafikus Viljandi huvikoolid, aga selle suve algul otsustasid nad võtta edaspidi kasutusele viiendagi vaheaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles