Mandrirahvas toob muinastuled mere äärest järvede ja tiikide kallastele

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mere ääres moodustavad lõkked kaugelt vaadates peaaegu katkematu joone, kuid  ka mandrirahvas on otsustanud laupäeva õhtul veekogude kaldail muinastulede ööd tähistada.
Mere ääres moodustavad lõkked kaugelt vaadates peaaegu katkematu joone, kuid ka mandrirahvas on otsustanud laupäeva õhtul veekogude kaldail muinastulede ööd tähistada. Foto: Ants liigus (Pärnu Postimees)

Kui mullu andis Viljandimaal muinastulede ööks endast teada kaks lõkketegijat, siis tänavu süütavad viljandimaalased lisaks ühele Võrtsjärve-äärsele lõkkele tulesid ka mere ääres Kablis ja Krapis.

Need viimati nimetatud on muinastulede kaardil märgitud just Viljandimaa rahvale ja teada antud, et seal saab kokku sõprade seltskond. Samas Tarvastu poldri puhkealale ja Tarvastu sadamasse oodatakse homme õhtul rohkem rahvast.

«See on kõigile avatud,» tähendas poldril korraldatava õhtu koordinaator Raul Reelend ja lausus, et ilmselt nad teevad seal lihtsalt ühe väikese lõkke. «Tulevad kohalikud inimesed ning ka Suislepast on käidud,» rääkis ta. Varem on muinastulede ööd poldrile toonud mõnikümmend inimest. Mullust tuleõhtut meenutades lausus Reelend, et lõkke kõrval mängisid tüdrukud trummi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles